Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı alırken dikkat etmeniz müstelzim en önemli detay GOXU markası altında bizim doğrultuımızdan üretilen kapılar kabilinden kaliteli ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan ivedili gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tam kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı tavsiye ederiz. 

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını nizamlı kontroller ile denetlemek ve izlemek bileğerlidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yan adetsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin Yangın Kapısı kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın Bapsı ana amacı insanoğluın beis gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Olası yangın yahut rastgele bir korku yerinde binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları konstrüksiyonlmaktadır.

Binaların binasına tatminkâr kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut içsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Report this wiki page